Zásady zpracování osobních údajů


1. Co je toto za dokument?

V rámci tohoto dokumentu bychom Vás rádi informovali o tom, jak zpracováváme Vaše osobní údaje. V tomto dokumentu naleznete své odpovědi na otázky:


  • Kdo jsme?
  • Jaké údaje o Vás shromažďujeme?
  • Jak Vaše osobní údaje získáváme?
  • Jak Vaše osobní údaje používáme a po jakou dobu?
  • Komu osobní údaje zpřístupňujeme?
  • Jaká máte v souvislosti se zpracováním osobních údajů práva?
  • Jak nás můžete kontaktovat?

V každém případě platí, že se můžete na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem prostřednictvím našeho kontaktu uvedeného na konci tohoto dokumentu.


2.Kdo jsme?

Jsme společnost KaratNet s. r. o., IČO: 017 18 321, se sídlem Sluneční náměstí 2583/11, Stodůlky, 158 00 Praha 5, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 210609, vedenou u Městského soudu v Praze.

Dále se v tomto dokumentu budeme označovat jako „ my“ nebo také jako „správce“.

Mimo to jsme jmenovali pověřence pro ochranu osobních údajů, jehož můžete kontaktovat na adrese poverenec@karatnet.cz.


3.Které situace tento dokument pokrývá?

Jsme poskytovatelem aplikací a softwarových řešení v oblasti farmacie. V souvislosti s tím se můžeme dostat do styku s osobními údaji, které nám svěříte buď na základě Vašeho výslovného souhlasu, nebo na základě toho, že spolu spolupracujeme.


4.Které údaje shromaždujeme?

V souvislosti s naší společnou spoluprací můžeme shromažďovat některé z následujících údajů:

-Identifikační údaje. Mezi tyto údaje patří základní údaje o Vaší osobě, jako jsou např. jméno, příjmení či Váš titul.

-Kontaktní údaje. Mezi Vaše kontaktní údaje patří Vaše e-mailová adresa, pokud nám ji sdělíte, popř. Vaše telefonní číslo.

-Adresní údaje. Mezi tyto osobní údaje patří zejména údaje o adrese, kde pracujete či kde působíte při poskytování zdravotních služeb.

-Údaje o zdravotní specializaci. Mezi tyto údaje patří např. informace o tom, v jaké oblasti poskytuje zdravotní služby, popřípadě bližší informace o Vaší specializaci.

-Informace o pracovním zařazení. Mezi tyto údaje patří např. informace, na jaké pracovní pozici působíte.

-Platební údaje. Mezi tyto údaje patří Vaše platební údaje, jako je zejména číslo účtu apod.


5.Jak vaše osobní údaje získáváme?

Vaše osobní údaje získáváme přímo od Vás samotných, tedy na základě toho, co nám o sobě sdělíte.


6.Jak Vaše osobní údaje používáme a po jakou dobu?

Zařazení do evidence lékařů a zdravotnických pracovníků

V případě, že nám k tomu udělíte Váš souhlas, zpracováváme Vaše osobní údaje v rozsahu identifikačních, kontaktních a adresních údajů a dále údajů o zdravotní specializaci a pracovním zařazení, a to za účelem zařazení do naší evidence, včetně související komunikace (e-mailové, písemné či telefonické), kterou následně sdílíme s farmaceutickými společnostmi, jejichž úplný seznam naleznete zde.

V rámci tohoto účelu zpracováváme Vaše osobní údaje na základě Vašeho svobodného souhlasu, který jste nám udělil či udělila. Tento souhlas může být kdykoliv z Vaší strany odvolán, a to postupem, který je uvedený blíže v 9.6 tohoto dokumentu.

Vaše osobní údaje za tímto účelem zpracováváme po dobu 10 let od udělení souhlasu. Po konci této doby Vás budeme znovu kontaktovat, zda si přejete souhlas prodloužit a v případě, že s prodloužením nebudete souhlasit, Vaše osobní údaje vymažeme.

Zařazení do evidence oslovení a zasílání obchodních sdělení

V případě, že nám k tomu udělíte Váš souhlas, zpracováváme Vaše osobní údaje v rozsahu identifikačních, kontaktních a adresních údajů a dále údajů o zdravotní specializaci a pracovním zařazení, a to za účelem oslovení a zasílání obchodních sdělení nás, či našich partnerů či zákazníků, a to ve formě marketingových, propagačních, edukačních, vědeckých a jiných informací správce a jeho partnerů či klientů, a to elektronicky, písemně či prostřednictvím telefonu.

Abychom Vám zasílali pouze to, co Vás skutečně bude zajímat, budeme v rámci této činnosti provádět základní profilování na základě míst či specializací, ve kterých působíte.

V rámci tohoto účelu zpracováváme Vaše osobní údaje na základě Vašeho svobodného souhlasu, který jste nám udělil či udělila. Tento souhlas může být kdykoliv z Vaší strany odvolán, a to postupem, který je uvedený blíže v 9.6 tohoto dokumentu, popřípadě kliknutím na odkaz, který je uveden v každém takovém obchodním sdělení.

Vaše osobní údaje za tímto účelem zpracováváme po neomezenou dobu, přičemž v případě, že si zasílání obchodních sdělení rozmyslíte, můžete kdykoliv svůj souhlas odvolat.

Registrace do evidence možné spolupráce

V případě, že budete stát o navázání možné spolupráce s námi a bude chtít provést registraci na stránkách web-pruzkumy.cz pro zařazení do databáze, která je pro to určena, zpracováváme Vaše osobní údaje v rozsahu identifikačních, kontaktních a adresních údajů a dále údajů o zdravotní specializaci a pracovním zařazení, a také případně platebních údajů, a to za účelem vedení v této databázi a zaslání možné nabídky spolupráce.

Tyto osobní údaje nám sdělujete zcela dobrovolně, přičemž toto zpracování probíhá na základě Vašeho svobodného souhlasu, který jste nám udělil či udělila. Bez tohoto souhlasu nejsme oprávnění Vás do předmětné databáze zařadit. Tento souhlas může být kdykoliv z Vaší strany odvolán, a to postupem, který je uvedený blíže v 9.6 tohoto dokumentu.

Vaše osobní údaje za tímto účelem zpracováváme po dobu 10 let od udělení souhlasu. Po konci této doby Vás budeme znovu kontaktovat, zda si přejete souhlas prodloužit a v případě, že s prodloužením nebudete souhlasit, Vaše osobní údaje vymažeme.

Uzavření smlouvy

Pokud se rozhodnete, že se budete účastnit našeho výzkumu či spolu jakkoliv jinak navážeme spolupráci, budeme zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu identifikačních, kontaktních a adresních údajů a dále údajů o zdravotní specializaci a pracovním zařazení, a také případně platebních údajů, a to za účelem plnění naší společné spolupráce na základě uzavřené smlouvy mezi Vámi a námi.

Předmětné zpracování osobních údajů probíhá na základě nezbytnosti pro splnění smlouvy, kterou mezi námi uzavřeme. Bez Vámi sdělených údajů nejsme schopni smlouvu společně uzavřít ani dále plnit. To nemění nic na tom, že uvedení předmětných osobních údajů je z Vaší strany dobrovolné a můžete se rozhodnout, zda s námi chcete spolupracovat.

Vaše osobní údaje za tímto účelem zpracováváme po dobu trvání naší smlouvy, a následně 3 roky po jejím ukončením, přičemž jsme povinni po dobu 10 let uchovávat některé údaje, které se týkají existence našeho společného vztahu.


7.Komu osobní údaje zpřístupňujeme?

Chceme Vás ubezpečit, že Vaše osobní údaje pečlivě střežíme a nepředáváme nikomu, pokud to není nezbytně nutné. Vaše osobní údaje tak zpřístupňujeme pouze v následujících případech:

- Farmaceutické společnosti. Pokud nám k tomu dáte svůj souhlas, zpřístupňujeme některé Vaše osobní údaje v souladu s účely uvedenými výše pod bodem č. 6 tohoto dokumentu s farmaceutickými společnostmi. Seznam těchto společností naleznete zde, přičemž další zpracování osobních údajů ze stran těchto společností již probíhá na jejich vlastní zodpovědnost.

- Dodavatel technického řešení. V rámci zajištění technického zpracování využíváme další zpracovatele, jako je společnost Karatnet Slovakia s.r.o., Vrakuňská 37, Bratislava 821 06, IČO: 44 064 268.

- Komunikace. V rámci společné komunikace využíváme služby zpracovatele KaratNet Call s.r.o., Kuzmányho 8, 0140 01 Žilina, IČO: 48 062 839, který nám pomáhá s telefonickým kontaktem či dále společnosti, které nám pomáhají s rozesílkou poštovních a e-mailových zpráv.


8.Kde osobní údaje uchováváme?

Vaše osobní údaje jsou uloženy v rámci Evropské unie a nejsou předávány mimo její hranice.

9.Jaké máte práva?

S ohledem na skutečnost, že zpracováváme Vaše osobní údaje, máte v souvislosti s tím vůči nám některá práva, o kterých bychom Vás moc rádi informovali.

9.1.Právo na přístup. Máte právo se na nás obrátit a získat od nás potvrzení, zda zpracováváme, či nezpracováváme Vaše osobní údaje. Pokud Vaše osobní údaje zpracováváme, máte právo získat přístup ke zpracovávaným osobním údajům, kdy Vám moc rádi sdělíme o tomto zpracování bližší informace a zároveň máte právo získat kopii takových osobních údajů.

9.2.Právo na opravu. Snažíme se dělat vše proto, abychom o Vás zpracovávali pouze ty nejaktuálnější osobní údaje. To nemění nic na tom, že máte právo se na nás obrátit a požádat nás o to, abychom Vaše osobní údaje opravili v případě, že je zpracováváme jako neaktuální či nepřesné.

9.3.Právo na výmaz (právo být zapomenut). Vaše osobní údaje uchováváme pouze po dobu, která je nutná ke splnění účelu, přičemž nepotřebné údaje ihned mažeme, popřípadě anonymizujeme. To však nic nemění na tom, že máte právo, abychom bez odkladu vymazali (popř. anonymizovali) Vaše osobní údaje, a to za předpokladu, že je dán některý z následujících důvodů:

  • osobní údaje již nejsou pro dané účely výše potřeba;
  • odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů;
  • zpracování bylo protiprávní;
  • výmaz nám ukládá právo České republiky či právo EU.

Ne vždy však musíme, nebo můžeme, Vašemu právu vyhovět. Je tomu tak v těchto případech, kdy je zpracování nezbytné:

  • pro výkon práva na svobodu projevu a informace;
  • pro splnění zákonné povinnosti;
  • z důvodu veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví;
  • pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely;
  • pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Je však dost možné, že žádný z případů výše vůbec nenastane, takže nemusíte mít obavy, že bychom Vaše osobní údaje nevymazali, pokud nás o to skutečně požádáte (a to zejména v případě zpracování na základě souhlasu.)

9.4.Právo na omezení zpracování. Zákon Vám přiznává právo, abychom na základě Vaší žádosti omezili zpracování osobních údajů, a to v jednom z těchto případů:

  • popíráte přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou ke ověření jejich přesnosti;
  • zpracování je protiprávní, odmítnete výmaz osobních údajů a budete vyžadovat omezení jejich použití;
  • již osobní údaje nebudeme potřebovat pro účely zpracování, ale Vy po nás budete požadovat jejich uchování pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

9.5.Právo na přenositelnost. Ačkoliv to zní zvláštně, v případě, kdy Vaše osobní údaje zpracováváme automatizovaně a zpracování je založeno na souhlasu nebo nezbytnosti pro splnění smlouvy, máte právo na tzv. přenositelnost. Právo na přenositelnost Vám zaručuje, že údaje, které jste nám poskytli, Vám předáme v běžně používaném a strojově čitelném formátu, popř. tato data předáme jinému správci, kterého nám označíte.

9.6.Právo na odvolání souhlasu. Pokud Vaše osobní údaje zpracováváme na základě souhlasu, máte samozřejmě právo souhlas kdykoliv odmítnout a vzít zpět. V takovém případě již nebudeme pokračovat s dalším zpracováním a pokud nám zákon v tom nebude bránit, tak Vaše osobní údaje smažeme.

Pokud však budeme zpracovávat Vaše osobní údaje i na základě jiného právního titulu, nemáme povinnost (někdy ani nesmíme) dané osobní údaje smazat.

9.7.Právo podat stížnost k dozorovému úřadu. Samozřejmě pokud se domníváte, že Vaše osobní údaje zpracováváme v rozporu se zákonem, máte právo obrátit se se stížností k dozorovému úřadu, jímž je zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 ( www.uoou.cz).

10.Jak můžete svoje práva uplatnit

Svoje práva můžete uplatnit přímo ve Vašem uživatelském účtu v naší Službě, popřípadě nás kontaktovat na našem e-mailu poverenec@karatnet.cz.

11.Jak vaše osobní údaje chráníme

Bezpečnost naší Služby je jednou z nejdůležitějších hodnot, na základě, které je naše Služba poskytována. Za tímto účelem dbáme na to, aby se naši uživatelé při užívání naší Služby cítili bezpečně. Z toho důvodu jsme implementovali technická a organizační opatření, jimiž zajišťujeme neustálé bezpečí osobních údajů, které nám uživatelé svěří.

V případě, že pojmete podezření, které se týkají zabezpečení osobních údajů, nebo dojde ke kompromitaci Vašeho účtu, dejte nám o tom, prosím, co nejdříve vědět.

12.Závěrečná ustanovení

Na závěr bychom Vás rádi informovali, že v rámci zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému individuálnímu rozhodování.

Tyto Zásady jsou účinné od 1.9.2021.